1. POGOJI POSLOVANJA  

Splošni pogoji spletne trgovine Lerota so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.
S spletno trgovino Lerota (v nadaljevanju »spletna trgovina« ) upravlja podjetje Sandra Kralj s.p., podjetniško in poslovno svetovanje (v nadaljevanju Sandra Kralj s.p.), ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«). S posredovanjem osebnih podatkov izražate svoje strinjanje z navedenimi pogoji poslovanja. Ob registraciji v spletno trgovino, uporabnik pridobi geslo ter pusti elektronsko pošto. E-pošta in geslo nedvoumno določata in povezujeta uporabnika z vnesenimi podatki. Z registracijo uporabnik pridobi pravico do nakupa. Spletna trgovina je na voljo vsem uporabnikom.
Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.
Če se s pogoji uporabe spletnih strani ponudnika ne strinjate, te storitve ne morete uporabljati.

2. CENE, PONUDBA IN NAROČANJE

Vse cene so izražene v evrih (EUR) in ne vključujejo davka na dodano vrednost. Cene in ostale ugodnosti (popusti, darila, način dostave,..) veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.
Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe cen, vendar začne sprememba veljati šele od dne objave novih cen na spletni strani
www.lerota.si.
Kljub prizadevanju, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.
Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba spletne trgovine ažurira in spreminja pogosto in hitro. Bistvene lastnosti izdelkov, cene, vključno z vsemi davki ter podatki o načinu plačila in dostave, veljajo v trenutku dokončne potrditve naročila, za kar šteje prejet povratni e-mail o sprejemu in potrditvi naročila.

3.  PLAČILO

Ponudnik vam omogoča plačevanje izdelkov po povzetju ali po predračunu.

1. Po predračunu: kupec prejme predračun na naslov naveden v naročilu. Po plačilu predračuna sledi odprema pošiljke.

2. V primeru plačila po povzetju, kupnino poravnate v gotovini pri vašemu dostavljalcu (poštarju) pri prevzemu naročenega blaga. Po ceniku Pošte Slovenije za strošek denarne transakcije boste poravnali še 0,96 eur oz. 1% vrednosti odkupnine. Ponudnik izda račun z razčlenjenimi stroški. Račun o opravljenem nakupu prejmete v paketu z naročenim izdelkom. Plačilo je mogoče samo v enkratnem znesku.


4. DOBAVNI ROKI, DOSTAVNI POGOJI IN STROŠKI DOSTAVE

Zagotavljamo vam hitro dostavo kupljenih izdelkov. Za naročila prejeta v petek po 12. uri, ob sobotah, nedeljah ter med prazniki bodo obravnavana kot prejeta naročila, ki so prejeta v naslednjem delovnem dnevu. Naročene izdelke boste prejeli najkasneje v roku 7 delovnih dni od naročila izdelka. O roku dostave vas bomo obveščali po e-pošti s poštnimi sporočili (naročilo potrjeno, naročilo zaključeno in poslano). Tako boste s tem seznanjeni s statusom vašega naročila.
Dostava naročenih izdelkov je v delovnem tednu od ponedeljka do petka. V primeru, da naročenega blaga nimamo na zalogi, vas bomo o tem obvestili in se dogovorili o dobavnem roku. Dostavo naročenega blaga opravlja naš pogodbeni partner Pošta Slovenije in se izvrši na željeni naslov, ki ga navedete na naročilnici pri izvedbi vašega naročila. Ponudnik ni v nobenem primeru odgovoren za morebitno prekoračitev roka dostave ali za zamudo pri dostavi, nastalo zaradi okoliščin na strani dostavljalca.
Stroški dostave: poštnina se obračunava po uradnem ceniku Pošte Slovenije.
Dostava blaga je omejena na ozemlje države Slovenije (za dostavo izven države Slovenije nas prosim kontaktirajte). V primeru, da vas v času dostave ni doma, boste prejeli obvestilo dostavne službe o pošiljki, ki vas bo še 15 dni čakala na vaši najbliži poslovalnici Pošte Slovenije, kjer jo lahko osebno prevzamete. Pošiljka vam bo vročena po sistemu »po povzetju«, kjer je potrebno kupnino poravnati v gotovini vkolikor kupljenih izdelkov niste plačali po predračunu.

5. PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

Kupci, ki kupijo blago preko spletne trgovine Lerota, lahko v primeru, da z izdelkom niso zadovoljni ali iz kakršnega koli drugega razloga odstopijo od pogodbe nakupa. Kupec je dolžan vrniti blago pod spodaj navedenimi pogoji v roku 14 dni.
Pogoji za vračilo blaga so:
• Izdelek mora biti nerabljen, nepoškodovan in v originalni embalaži, vsebovati mora tudi originalni kartonček s kodo.
• Vračilu morate priložiti kopijo računa.
• Pri vračilu blaga navedite vaš bančni račun in znesek kupnine, katero vam bomo v roku 15 dni vrnili na vaš račun.
• Stroški vračila blaga bremenijo kupca. Ponudnik vrne kupnino potrošniku takoj, ko je to mogoče, najkasneje v roku 15 dni po prejemu blaga ali po vaši želji izdelek zamenja z drugim izdelkom.
Blaga ne morete vrniti v naslednjih primerih:
• Če je blago naročila pravna ali fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost zanjo ne veljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov o sklepanju pogodb na daljavo.


6. VAROVANJE PODATKOV

Zagotavljamo vam, da ponudnik deluje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in spoštuje vašo zasebnost. Zagotavljamo vam visoko raven varovanja podatkov in se zavezujemo k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Ti bodo uporabljeni izključno za pošiljanje naročenega blaga, katalogov, novic in ostalih komercialnih obvestil, za obveščanje o spremembah in statističnih raziskavah znotraj ponudnika za potrebe pojavljanja na trgu ter morebitno predstavitev izdelkov in storitev ponudnika.
Za potrebe poslovanja zbiramo podatke, ki nam jih vi sami zavestno in prostovoljno zaupate z uporabo naših strani (prejemanje elektronskih sporočil, novic, sodelovanje v anketah...). Predložitev vaših podatkov je prostovoljna, vendar pa na spletno mesto
www.lerota.si ne morete vstopiti in ga uporabljati, če zavrnete predložitev nujno potrebnih podatkov.
S sprejemom teh pogojev uporabe nepreklicno izjavljate, da sprejemate in soglašate z naslednjim:
1. da lahko ponudnik zdaj in v prihodnosti v skladu z zakonom obdeluje vaše podatke, vključno z osebnimi podatki, na vseh področjih delovanja za namene trženja;
2. da je seznam vaših osebnih podatkov, ki jih lahko obdeluje ponudnik, omejen na podatke, ki ste jih sami predložili ponudniku;
3. da lahko vaše osebne podatke prenesemo v računalniške sisteme za namene obdelave storitev;
4. da bo vaše soglasje k zgoraj navedenemu veljavno ves čas dokler boste imeli pravico dostopa do spletnega mesta. Vsi podatki bodo uporabljeni in obdelani izrecno in izključno v skladu z veljavno slovensko zakonodajo.
Brez vaše privolitve ne bomo nikoli posredovali, prodajali, dajali v najem ali kako drugače trgovali z vašimi osebnimi podatki. Dostavni službi bomo zaupali le vaše podatke za dostavo. Osebne podatke lahko ponudnik uporablja še 10 let po prenehanju trajanja pogodbenega razmerja oziroma do preklica pisne privolitve člana oziroma ponudnika. V primeru pisnega preklica članstva bo ponudnik osebne podatke uporabljal še naprej le za namene izvrševanja pogodbe v smislu Zakona o varstvu osebnih podatkov. Kadarkoli lahko zahtevate, da trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke. Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo. Svoje osebne podatke lahko kadarkoli pregledate, popravite ali posodobite. Sicer pa bomo vaše podatke hranili tako dolgo kolikor je potrebno za dostavo naročenega blaga oz. tako dolgo, kot je dovoljeno z zakonom, ki ureja to področje. Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov. Vaše podatke bomo razkrili le, če smo po zakonu dolžni to storiti ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov ponudnika. Spletne strani podjetja Kralj Sandra s.p. vsebujejo tudi povezave do internetnih strani, s katerimi ponudnik ne upravlja. Te strani so nameščene le v vašo informacijo in ponudnik nikakor ni odgovoren za njihovo vsebino, varnost ali njihov odnos do varovanja podatkov. Zaradi vaše varnosti svetujemo vpogled v njihov način varovanja zasebnosti preden jim posredujete svoje osebne podatke.
Skrbimo, da so naši strežniki, namenski programi in baze podatkov zavarovane. Toda kljub varnostnim ukrepom vam ne moremo zagotoviti 100% zaščite pred nepooblaščenim razkritjem ali zlorabo. Ker ne odgovarjamo za kršitve varnosti, ki jih z razumnimi ukrepi ne moremo preprečiti, vam svetujemo, vkolikor imate pomisleke glede določenih osebnih podatkov, da jih ne posredujete preko interneta.
Za vsa vaša vprašanja v zvezi s Pravili o varovanju podatkov ali v zvezi z našo uporabo vaših podatkov, smo vam na voljo na naslednjem e-poštnem naslovu:
vprasanja@angels.si.
Pridržujemo si pravico, da kadarkoli posodobimo Pravila brez predhodnega obvestila in le te posodobitve se bodo nanašale izključno na osebne podatke, ki nam jih boste posredovali po naši objavi spremenjenih Pravil. O pomembnih spremembah te izjave vas bomo obvestili z vidnim obvestilom na naših spletnih straneh.

7.  KOMUNIKACIJA

Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu prvi izrecno ne nasprotuje.
Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine:
- jasno in nedvoumno morajo biti označena kot  reklamna sporočila;
- pošiljatelj mora biti jasno razviden;
- različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne. Prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih;
- potrebno je spoštovati željo uporabnika, da noče prejemati reklamnih sporočil.

8.  PRITOŽBE

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe se rešujejo v skladu z zakonom o varstvu potrošnikov.
Za obravnavanje pritožb smo Vam vedno na voljo na tel. št. 031 551 880 ali na elektronskem naslovu
vprasanja@angels.si. Podjetje Sandra Kralj s.p. si prizadeva za sporazumno reševanje morebitnih sporov.

9.  DRUGI POGOJI

Ponudnik si prizadeva za zagotavljanje ažurnosti podatkov, vendar ne odgovarja za morebitne napake ali netočnosti glede vsebine spletne strani. Ravno tako ne prevzemamo nobeno odškodninsko ali drugo odgovornost za morebitne napake na naših straneh. Sandra Kralj s.p. ne zagotavlja in ne jamči za pravočasno, neprekinjeno razpoložljivost spletne strani, prav tako tudi ne jamči, da ne vsebuje napak, da bodo okvare popravljene ali da spletna stran in serverji, na katerih je ta stran, ne vsebujejo virusov in drugih škodljivih komponent.
Za kakršna koli vprašanja o nakupovanju v naši internetni trgovini smo vam na voljo na e-mail naslovu
vprasanja@angels.si, kjer vam bomo pomagali s čimprejšnjim odgovorom.

IZBRANO ZA VAS
SRCE drobižnica
29,00 EUR
26,10 EUR
SANDRA damska denarnica
85,00 EUR
76,50 EUR
MEDO S obesek za ključe
29,00 EUR
26,10 EUR
MIRO moška denarnica
69,00 EUR
62,10 EUR
KORY damska denarnica
73,00 EUR
65,70 EUR
SLIM drobižnica
29,00 EUR
26,10 EUR
CARD 1 etui za kartice
53,00 EUR
47,70 EUR
KRISTA damska denarnica
71,00 EUR
63,90 EUR
LADY damski usnjeni copati
84,00 EUR
75,60 EUR
MEDO obesek za ključe
19,00 EUR
17,10 EUR
RAČKA obesek za ključe
19,00 EUR
17,10 EUR
KING moška denarnica
73,00 EUR
65,70 EUR
PENY etui za pisala
21,00 EUR
18,90 EUR
TOM moška denarnica
58,00 EUR
52,20 EUR
CAR obesek za ključe
19,00 EUR
17,10 EUR
KRIS moška denarnica
73,00 EUR
65,70 EUR
LYRA damska denarnica
79,00 EUR
71,10 EUR
CRISTINA usnjeni ženski copati
67,00 EUR
60,30 EUR
PASS etui za potni list
22,00 EUR
19,80 EUR
SRČEK SOFT obesek za ključe
19,00 EUR
17,10 EUR
GIRL obesek za ključe
19,00 EUR
17,10 EUR
LIZA damska denarnica
76,00 EUR
68,40 EUR
LERO moški usnjeni copati
89,00 EUR
80,10 EUR
BOY obesek za ključe
19,00 EUR
17,10 EUR
BELL etui za ključe
25,00 EUR
22,50 EUR
IKA etui za ključe
25,00 EUR
22,50 EUR
TOM damska denarnica
58,00 EUR
52,20 EUR